10 Nov - Okategoriserade

En mötesplats för unga för att bryta negativa mönster

Kartläggningen av ungdomars behov i Östra Göinge som Institutet för Sociala Effekter har jobbat med sedan våren är klar! Nu är det dags för kommunen att gå vidare för att bygga en inkluderande plats där unga kan mötas och utveckla sin kreativa förmåga.

I onsdags (8/11-2017) var Institutets verksamhetschef, Lena Lago, på besök i Östra Göinge för att presentera den förstudie om kommunens framtida mötesplats för ungdomar.

För att skapa en framgångsrik plats där ungdomar kan mötas är nyckeln att utgå ifrån vad ungdomarna själva är viktigt. Genom intervjuer och worskhops har en rad utmaningar identifierats. Bland annat nämner ungdomarna själva problematiken med den höga alkoholkonsumptionen men även distansen mellan nyanlända och etablerade göingar.

Nu hoppas vi att kommunen använder sig av kunskapen som kommit fram i kartläggningen i syfte att skapa en naturlig arena där ungdomar kan mötas och engagera sig!

Läs mer: http://www.nsk.se/2017/11/08/tagna-av-att-man-dricker-i-sa-ung-alder/